Plattegrond

Als je een bezoek brengt aan Luxemburg Stad mag een stadsplattegrond natuurlijk niet ontbreken. Bij de plaatselijke VVV (ofwel Luxembourg City Tourist Office) zijn diverse gratis stadsplattegronden te krijgen waarop de vele bezienswaardigheden en monumenten eveneens zijn aangeduid. Daarnaast bieden deze plattegronden veelal ook een overzicht van de wandel- en fietsroutes in en nabij de stad.

Voor iedereen die liever digitaal een kaart bij zich heeft, bijvoorbeeld voor op een smartphone, is de app. OffMaps2 een aanrader. Deze app. kost slechts 0,89 euro en hiervoor kan je dan drie gratis kaarten downloaden. Je kunt hierbij kiezen uit plattegronden van alle grote steden in de hele wereld. Als je de drie gratis kaarten al gedownload hebt, kost iedere volgende plattegrond vervolgens weer 0,89 euro. De app. heeft meerdere functionaliteiten en de kaarten hiervan zijn zeer uitgebreid. Hierop is belangrijke informatie zoals van restaurants, winkels, uitgaansgelegenheden, bezienswaardigheden, ziekenhuizen, openbaar vervoer, pinautomaten, hotels, parken en overige faciliteiten te vinden.

Zelf kennis maken met de mogelijkheden van OffMaps2? Na het downloaden van de app., download je de plattegrond van Luxemburg Stad voor je vertrekt naar Luxemburg Stad. Bij aankomst in Luxemburg Stad zal de app. je moeiteloos door het stadscentrum navigeren. Voor het gebruik is vervolgens uitsluitend GPS signaal en dus geen (dure) data/ internetverbinding noodzakelijk. Dit voorkomt verrassingen op je telefoonrekening bij thuiskomst.

Loading